Reklama
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 dużej cebuli
  • 1 pierś z kurczaka - QAFP
  • 1 średnia papryka
  • 1/2 małego kalafiora
  • 2 średnie obrane marchewki
  • 1/2 puszki fasolki szparagowej
  • 1 puszka fasolki konserwowej
  • przyprawy: imbir, czosnek
  • woda

Reklama

Ugotuj makaron, odsącz i przelej chłodną wodą. Mięso umyj i pokrój w paski. Cebulę, paprykę i marchew pokrój w kostkę. Kalafior podziel na różyczki. Rozgrzej olej w rondlu, włóż mięso, podsmaż, dodaj cebulę, imbir i czosnek, smaż 3-5 minut. Dodaj warzywa i mieszając, duś, aż będą miękkie (jeśli będą przywierać do dna, możesz dodać odrobinę wody). Fasolkę odsącz i dodaj do potrawy. Podgrzej na małym ogniu. Makaron wyłóż na talerz.

Reklama
Reklama
Reklama