Reklama

Reklama
  • 2 banany
  • 4 kostki rybne
  • brzoskwinia (może być z puszki)
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka
  • sok z cytryny
  • łyżka oleju

Kostki lekko rozmroź, pokrój na małe kwadratowe kawałki. Banany obierz, pokrój na kawałki tej samej wielkości. Brzoskwinię odsącz z puszki, pokrój. Rybę, banany i brzoskwinię nadziewaj na przemian na patyczki. Skrop olejem i sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i papryką. Szaszłyki grilluj przez 10 minut, co pewien czas obracając.

Reklama

Nasza rada: Aby poprawić smak, mięso z ryby możesz przed pieczeniem lekko skropić sokiem z cytryny i wstawić na pół godziny do lodówki. Warto piec w folii aluminiowej, dzięki czemu ryba będzie bardziej soczysta.

Reklama
Reklama
Reklama