Szparagi w szynce z sosem majonezowym
Lubisz połączenie: szparagi z szynką? My też! Wypróbuj nasz prosty przepis na szparagi w szynce z sosem majonezowym. Smacznego!
- Edipresse
Opublikowano: wtorek, 10 maja 2016 12:34
Reklama
Reklama
- słoiczek białych szparagów w zalewie
- plastry szynki konserwowej
- sól, pieprz
Na sos majonezowy:
- 10 dag majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżeczka musztardy
- jajko
- żółtko
- po łyżeczce posiekanych ziół: szczypiorku, koperku, natki pietruszki
Szparagi odsącz z zalewy. Zawiń w plaster szynki. Podawaj z sosem majonezowym.
Przygotuj sos: majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą. Dodaj ugotowane na twardo i posiekane jajko, posiekane zioła. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz inne przepisy na dania ze szparagami
Reklama
Przepis, wykonanie, zdjęcie: A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska
Reklama
Reklama
Reklama