Reklama

Reklama
  • słoiczek białych szparagów w zalewie
  • plastry szynki konserwowej
  • sól, pieprz

Na sos majonezowy:

  • 10 dag majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka musztardy
  • jajko
  • żółtko
  • po łyżeczce posiekanych ziół: szczypiorku, koperku, natki pietruszki

Szparagi odsącz z zalewy. Zawiń w plaster szynki. Podawaj z sosem majonezowym.
Przygotuj sos: majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą. Dodaj ugotowane na twardo i posiekane jajko, posiekane zioła. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem.

Zobacz inne przepisy na dania ze szparagami

Reklama

Przepis, wykonanie, zdjęcie: A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska

Reklama
Reklama
Reklama