Szybka sałatka jarzynowa
Sałatka jarzynowa to jedno z obowiązkowych dań podczas świąt. A przepis na taką sałatkę z mrożonymi warzywami przyda się szczególnie. Sałatkę jarzynową warto robić jednak nie tylko od święta. To dobry sposób na zagospodarowanie warzyw, które zostały z rosołu.
- mat. pras. Hortex
Opublikowano: poniedziałek, 4 marca 2019 12:06
Reklama
Reklama
- marchewka z groszkiem, np. Hortex (1 opak.)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- mały seler
- korzeń pietruszki
- 2 ziemniaki
- jabłko
- 2 ogórki konserwowe
- sól, pieprz
- 3 łyżki majonezu
- łyżka musztardy miodowej
- garść posiekanej natki pietruszki
- Warzywa umyj, obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
- Ostudź i pokrój w kostkę.
- Marchewkę z groszkiem ugotuj osobno – maksymalnie 10 minut.
- Obrane jabłko, ugotowane jajka i ogórki również pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj dwie łyżki majonezu, musztardę i natkę pietruszki i ponownie wymieszaj.
- Przypraw wedle uznania.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na sałatki
Reklama
Reklama
Reklama