Reklama
  • marchewka z groszkiem, np. Hortex (1 opak.)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • mały seler
  • korzeń pietruszki
  • 2 ziemniaki
  • jabłko
  • 2 ogórki konserwowe
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżka musztardy miodowej
  • garść posiekanej natki pietruszki

  1. Warzywa umyj, obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Ostudź i pokrój w kostkę.
  3. Marchewkę z groszkiem ugotuj osobno – maksymalnie 10 minut.
  4. Obrane jabłko, ugotowane jajka i ogórki również pokrój w kostkę.
  5. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj dwie łyżki majonezu, musztardę i natkę pietruszki i ponownie wymieszaj.
  6. Przypraw wedle uznania.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na sałatki

Reklama
Reklama
Reklama