Reklama
  • puszka groszku konserwowego, np. Sandra
  • puszka kukurydzy, np. Sandra
  • ogórki konserwowe, np. Sandra
  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

  1. Groszek, kukurydzę i tuńczyka odcedź z zalewy.
  2. Włóż do miski i wymieszaj.
  3. Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek, a potem pokrój w kostkę i wrzuć do miski.
  4. Ogórki konserwowe również pokrój w kostkę, a potem wrzuć do miski.
  5. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem.
  6. Dopraw sałatkę do smaku odrobiną soli i pieprzu.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na nie tylko wielkanocne dania z jajek

Reklama
Reklama
Reklama