Reklama

Reklama
  • pół paczki makaronu tagiatelle
  • oliwa z oliwek
  • duży pęczek zielonych szparagów
  • masło do smażenia
  • pół słoika suszonych pomidorów w oliwie
  • czosnek do smaku
  • parmezan do posypania (ewentualnie ser feta)
  • bazylia

Pół paczki makaronu ugotuj al dente z dodatkiem oliwy. Duży pęczek zielonych szparagów umyj, odetnij twarde końce, pokrój na kawałki, uduś na maśle pod przykryciem, by nieco zmiękły (główki krócej). Dodaj pół słoika pokrojonych w paski suszonych pomidorów w oliwie, łyżkę oliwy z pomidorów, czosnek do smaku. Zagotuj. Wymieszaj z gorącym makaronem i posyp dwiema łyżkami parmezanu.
Nasza rada: Zamiast parmezanu możesz posypać potrawę pokrojonym w drobną kosteczkę lub pokruszonym serem feta, jak również łyżką drobniutko posiekanej bazylii.

Reklama

Polecamy - tagiatelle z krewetkami i cukinią

Reklama
Reklama
Reklama