Tagiatelle z zielonymi szparagami i suszonymi pomidorami
Polecamy przepis na tagiatelle ze szparagami. Wypróbuj.
- edipresse
Opublikowano: wtorek, 14 maja 2013 15:52
Reklama
Reklama
- pół paczki makaronu tagiatelle
- oliwa z oliwek
- duży pęczek zielonych szparagów
- masło do smażenia
- pół słoika suszonych pomidorów w oliwie
- czosnek do smaku
- parmezan do posypania (ewentualnie ser feta)
- bazylia
Pół paczki makaronu ugotuj al dente z dodatkiem oliwy. Duży pęczek zielonych szparagów umyj, odetnij twarde końce, pokrój na kawałki, uduś na maśle pod przykryciem, by nieco zmiękły (główki krócej). Dodaj pół słoika pokrojonych w paski suszonych pomidorów w oliwie, łyżkę oliwy z pomidorów, czosnek do smaku. Zagotuj. Wymieszaj z gorącym makaronem i posyp dwiema łyżkami parmezanu.
Nasza rada: Zamiast parmezanu możesz posypać potrawę pokrojonym w drobną kosteczkę lub pokruszonym serem feta, jak również łyżką drobniutko posiekanej bazylii.
Reklama
Polecamy - tagiatelle z krewetkami i cukinią
Reklama
Reklama
Reklama