Tagliatelle w stylu śródziemnomorskim
Tagliatelle w stylu śródziemnomorskim to pyszne danie bez mięsa. Jest lekkie, więc idealne na ciepłe dni. Oto przepis na pyszny makaron z pomidorami i oliwkami.
- mat. pras. Knorr
- 250 g makaronu tagliatelle
- 100 g pomidorów koktajlowych
- 50 g czarnych oliwek
- świeży tymianek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 sztuki czosnku
- papryka chilli
- pomidory pelatti z puszki
- 60 g sera feta
- Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese*
* w daniu dla młodszych dzieci możesz pominąć ten składnik [przyp. red.]
Ugotuj tagliatelle w wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj tymianek, chili i czosnek. Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż chili i czosnek. Gdy czosnek zacznie zmieniać kolor, dodaj pomidory koktajlowe, pomidory z puszki, czarne oliwki, tymianek, produkt do spaghetti bolognese*, dla nadania aromatu. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, zagotuj. Dodaj gorący makaron z wody. Wszystko razem dokładnie pomieszaj. Gotowy makaron rozłóż do talerzy, posyp z wierzchu pokruszonym serem feta.
* w daniu dla dziecka można pominąć [przyp. red.]
Zobacz też inne przepisy na makarony