Reklama

Reklama
  • 250 g makaronu tagliatelle
  • 100 g pomidorów koktajlowych
  • 50 g czarnych oliwek
  • świeży tymianek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 sztuki czosnku
  • papryka chilli
  • pomidory pelatti z puszki
  • 60 g sera feta
  • Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese*

* w daniu dla młodszych dzieci możesz pominąć ten składnik [przyp. red.]

Ugotuj tagliatelle w wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj tymianek, chili i czosnek. Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż chili i czosnek. Gdy czosnek zacznie zmieniać kolor, dodaj pomidory koktajlowe, pomidory z puszki, czarne oliwki, tymianek, produkt do spaghetti bolognese*, dla nadania aromatu. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, zagotuj. Dodaj gorący makaron z wody. Wszystko razem dokładnie pomieszaj. Gotowy makaron rozłóż do talerzy, posyp z wierzchu pokruszonym serem feta.

* w daniu dla dziecka można pominąć [przyp. red.]

Reklama

Zobacz też inne przepisy na makarony

Reklama
Reklama
Reklama