Reklama

na ciasto:

Reklama
  • 25 dag mąki
  • 12 dag masła
  • jajko
  • natka pietruszki
  • łyżka śmietany
  • szczypta proszku do pieczenia
  • sól

na farsz:

  • 40 dag cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 250 ml śmietany
  • 10 dag wędzonego boczku w plasterkach
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim foremkę, upiecz na złoty kolor w temp. 200 st. C. Cebulę pokrój w krążki, podduś na oleju. Ostudź, rozłóż na cieście. Polej masą przygotowaną z jajek i śmietany, doprawioną solą, pieprzem i gałką. Na wierzchu połóż plasterki boczku, posyp pieprzem.
Piecz ok. 35 min w temp. 180 st. C.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na tarty dla dzieci i dorosłych

Reklama
Reklama
Reklama