Reklama
  • 30 dag półtłustego twarogu
  • opakowanie kiełków rzeżuchy
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • kawałek czerwonej papryki
  • 2 ziarenka czarnego pieprzu
  • sól
  • pieprz

Reklama
  1. Twaróg przełóż do miseczki, rozdrobnij widelcem. Dodaj szczyptę soli i śmietanę. Całość zmiksuj blenderem na gładko.
  2. Z masy twarogowej uformuj wilgotnymi dłońmi dwie łezki. Każdą ułóż na osobnym talerzyku. Jeden koniec każdej łezki lekko zaookrąglij, a drugi spłaszcz i wydłuż, aby powstał pyszczek. W czubek wetknij ziarenko pieprzu – to będzie nosek.
  3. Z papryki wytnij cztery małe kwadraciki i porób z nich oczka. Rzeżuchę ułóż na grzbietach jeżyków – to będą kolce. Danie gotowe. Podawaj z pieczywem posmarowanym masłem.
Reklama
Reklama
Reklama