Reklama

Reklama
  • 2 szklanki mleka,
  • laska wanilii,
  • 4 żółtka,
  • szklanka miodu,
  • 2 dag mąki ziemniaczanej,
  • 5 dag kakao,
  • 25 dag masła paczka biszkoptów,
  • 1/4 szklanki soku z pomarańczy,
  • 50 dag truskawek,
  • śmietanka.

Mleko zagotuj z wanilią, odcedź. Żółtka utrzyj z miodem, mąką i kakao; wlej do masy mleko, mieszając. Wstaw do naczynia z gorącą wodą i ubijaj na parze ok. 10 minut. Zdejmij z ognia i ucierając, dodaj masło. Biszkopty skrop sokiem, wyłóż nimi formę, nalej mniejszą część kremu i obłóż truskawkami. Znowu zalej kremem i włóż do lodówki na dwie godziny. Udekoruj tort dla dzieci (przepisy) bitą śmietaną.

Reklama

Polecamy - tort czekoladowy

Reklama
Reklama
Reklama