Reklama

Reklama
  • 2 wafle słonecznikowe
  • 2 jajka
  • 1/2 awocado (dojrzałego)
  • 1/2 pomidora
  • 2 plasterki cebuli czerwonej
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • pieprz, np. czerwony
  • 2 łyżki octu winnego

W niewielkim garnku zagotuj litr wody. Dodaj ocet i ponownie zagotuj.
Jajko delikatnie rozbij i ostrożnie włóż do wody. Zagotuj, następne gotuj ok. 2 minuty. Wyciągnij łyżką cedzakową (czynność powtórz z drugim jajkiem).
Posmaruj wafle oliwą. Ułóż na nich pokrojone awocado, pomidory, cebulę, a na wierzch jajka. Posól, popieprz i zjadaj od razu, gdy jajko będzie jeszcze gorące.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z pomysłami na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama