Wafle słonecznikowe z awocado i jajkiem poszetowym
Wafle słonecznikowe z avocado i jajkiem poszetowym to pomysł na pyszny i zdrowy posiłek idealny na wiosnę.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych Britta, producenta wafli słonecznikowych
Opublikowano: czwartek, 30 marca 2017 14:35
Reklama
Reklama
- 2 wafle słonecznikowe
- 2 jajka
- 1/2 awocado (dojrzałego)
- 1/2 pomidora
- 2 plasterki cebuli czerwonej
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- szczypta soli
- pieprz, np. czerwony
- 2 łyżki octu winnego
W niewielkim garnku zagotuj litr wody. Dodaj ocet i ponownie zagotuj.
Jajko delikatnie rozbij i ostrożnie włóż do wody. Zagotuj, następne gotuj ok. 2 minuty. Wyciągnij łyżką cedzakową (czynność powtórz z drugim jajkiem).
Posmaruj wafle oliwą. Ułóż na nich pokrojone awocado, pomidory, cebulę, a na wierzch jajka. Posól, popieprz i zjadaj od razu, gdy jajko będzie jeszcze gorące.
Reklama
Zobacz więcej przepisów z pomysłami na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama