Reklama
  • ryż do sushi
  • liście nori
  • liście sałaty zielonej
  • ogórki, np. korniszony koktajlowe marki Kühne
  • awokado
  • pomidor

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozłóż go i lekko rozgnieć na liściach nori tak, aby z jednej strony pozostało ok. 3 cm wolnego liścia. Na ryżu ułóż liście sałaty. Teraz połóż pokrojone w małe słupki warzywa – awokado, pomidora i ogórki (korniszony). Zawiń sushi w rolkę za pomocą specjalnej maty lub folii spożywczej. Delikatnie zwilż pozostawioną końcówkę nori i przyciśnij do niej zwiniętą rolkę. Całość jeszcze raz delikatnie ściśnij i uformuj.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na dania na drugie śniadanie

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama