Reklama
  • 3 marchewki
  • mały seler
  • 2 pietruszki
  • puszka kukurydzy
  • jajko na twardo
  • jabłko
  • pomidor
  • plaster żółtego sera
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypta soli i cukru
  • łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku

Marchew, pietruszkę, seler obierz, ugotuj w całości. Gdy lekko ostygną, pokrój w kostkę. Dołóż starte na tarce jabłko, pokrojone jajko, pomidora (bez skórki) i żółty ser oraz kukurydzę i szczypiorek. Dodaj oliwę, jogurt, sól, cukier. Wszystkie składniki wymieszaj. Szeroki kubek napełnij sałatką, lekko ugnieć ją łyżką i ostrożnie wyłóż na talerzyk.

Zobacz także
Reklama

Reklama
Reklama
Reklama