Wiśnie pod owsianą kruszonką
Większość z nas zna tradycyjną wersję kruszonki – na bazie mąki pszennej. Można ją jednak zamienić na nieco zdrowszą, z płatków owsianych. A jeśli nie mamy mrożonych wiśni, to warto skorzystać z gotowych owoców.
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: wtorek, 27 listopada 2018 15:27
Reklama
Reklama
- 5 łyżek płynnego miodu
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 5 łyżek masła
- wiśnie świeże lub mrożone albo drylowane, np. marki Sandra
- Miód, płatki owsiane i masło dokładnie połącz i wstaw na godzinę do lodówki.
- Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż wiśnie (jeśli są świeże wydryluj je).
- Owoce dokładnie pokryj rozkruszoną warstwą płatków owsianych.
- Piecz przez ok. 25 minut.
- Podawaj ciepłe.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na ciasta dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama