Reklama

Reklama
  • 500 g serka mascarpone
  • 460 g kajmaku o smaku tiramisu
  • 4 jajka
  • 50 ml likieru Amaretto
  • 1 opakowanie rurek waflowych
  • ulubione owoce (mango, brzoskwinia, nektarynka)

Owoce kroimy w kostkę i zalewamy połową likieru. Następnie przygotowujemy masę. Żółtka mieszamy z kajmakiem tiramisu następnie dodajemy serek mascarpone, a na koniec dodajemy resztę likieru Amaretto. W drugiej misce ubijamy białka i stopniowo dodajemy je do masy serowej, delikatnie mieszając, aby masa pozostała sztywna. Do pucharków wkładamy owoce i dodajemy przygotowaną masę. Zakrywamy folią spożywczą i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy słodkimi rurkami.

Źródło: materiały prasowe Bakalland/pw

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama