Reklama

Reklama
  • Makaron muszelki
  • Pomidory krojone, np. marki Sandra
  • Pieczarki, np. krojone marki Sandra
  • Ser mozzarella
  • Mięso mielone wołowe
  • Pomidorki koktajlowe
  • Natka pietruszki
  • Cebula
  • Czosnek
  • Bazylia
  • Oliwa
  • Sól, pieprz do smaku

  1. Na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i mięso. A jeśli masz świeże pieczarki, to dodaj także pieczarki.
  2. Kiedy się zarumienią, dodaj pomidory z puszki, pieczarki ze słoika (jeśli ich używasz) natkę i dopraw bazylią, solą i pieprzem do smaku.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie przez połowę czasu, jaka jest podana na opakowaniu.
  4. Do naczynia żaroodpornego wrzuć warstwę makaronu, na to warstwę sosu i sera – tak do wyczerpania składników.
  5. Na wierzch połóż pokrojone pomidorki koktajlowe.
  6. Zapiekaj przez ok. 15 minut.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na pyszne zapiekanki dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...