Reklama

Reklama
  • 300 g makaronu (najlepiej penne)
  • puszka tuńczyka (może być w oleju)
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 1 duże jajko
  • ½ papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa

Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszaj go z tuńczykiem, groszkiem, pokrojoną papryką i cebulą. Śmietanę, jajko i ser wymieszaj osobno, a następnie dopraw przyprawami. Takim sosem zalej makaron z tuńczykiem z warzywami, wymieszaj dokładnie. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą z czosnkiem. Wyłóż makaron do naczynia i posyp startym parmezanem. Zapiekaj około 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Źródło: materiały prasowe Noble Health

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem

Reklama
Reklama
Reklama