Reklama

Reklama
  • 80 dag filetów z ryby
  • 50 dag jabłek
  • 1/3 szklanki 12-procentowej śmietanki
  • łyżka masła lub masła roślinnego
  • łyżka tartej bułki

Reklama

Filety umyj, skrop sokiem z cytryny, posól. Jabłka obierz ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i posyp tartą bułką. Układaj porcje ryby na przemian z jabłkami, tak aby na wierzchu były jabłka. Posyp cukrem. Nakryj naczynie folią aluminiową, wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Piecz około 30 minut, a tuż pod koniec polej śmietaną. Po wyjęciu z piekarnika danie posyp posiekanym koperkiem. Podawaj je z ziemniaczkami lub ryżem na sypko.

Reklama
Reklama
Reklama