Zapiekanka rybna
Wypróbuj przepis na zapiekankę rybną
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 09:22
Reklama
Reklama
- 80 dag filetów z ryby
- 50 dag jabłek
- 1/3 szklanki 12-procentowej śmietanki
- łyżka masła lub masła roślinnego
- łyżka tartej bułki
Reklama
Filety umyj, skrop sokiem z cytryny, posól. Jabłka obierz ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i posyp tartą bułką. Układaj porcje ryby na przemian z jabłkami, tak aby na wierzchu były jabłka. Posyp cukrem. Nakryj naczynie folią aluminiową, wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Piecz około 30 minut, a tuż pod koniec polej śmietaną. Po wyjęciu z piekarnika danie posyp posiekanym koperkiem. Podawaj je z ziemniaczkami lub ryżem na sypko.
Reklama
Reklama
Reklama