Reklama

Reklama
  • 100 g ugotowanego spaghetti
  • łodyga selera naciowego
  • żółtko
  • 50 g startego sera żółtego
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżeczka oleju
  • sól
  • masło do wysmarowania naczynia do zapiekania

Selera pokrój w plasterki i podduś na oleju około 6–8 minut, na małym ogniu. Śmietanę wymieszaj z serem i żółtkiem, dopraw solą. Makaron i selera przełóż do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Zalej sosem serowym i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C na 20 minut. Podawaj po lekkim przestudzeniu.

Reklama

Nasza rada: Dzieci uwielbiają malutkie zapiekanki, podawane w małych naczyniach. Pamiętaj jednak, że zapiekanka nie powinna być zbyt wysoka, kilkuwarstwowa, gdyż jedna z warstw może się nie dopiec.

Reklama
Reklama
Reklama