Zdrowe placki z mąki pszennej pełnoziarnistej
Jak przygotować placki z mąki pszennej pełnoziarnistej? Zobacz prosty przepis na placki odpowiednie dla dziecka i dorosłego!
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 13:19
Reklama
Reklama
- 300 ml mleka,
- 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej,
- 2 jajka,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- szczypta soli,
- olej do smażenia.
Mikserem nastawionym na wolne obroty wymieszaj mleko, jajka i oliwę. Po około minucie zacznij stopniowo dodawać mąkę. Rozgrzej tłuszcz i smaż cienkie naleśniki – każdy z 2-3 łyżek ciasta. Podawaj je na słodko – z syropem klonowym albo pikantne – z sosem pomidorowym, posypane startym żółtym serem.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama