Reklama

Reklama
  • bułka pełnoziarnista*
  • świeże liście szpinaku
  • papryka, np. Pepperoni marki Kühne**
  • zielony ogórek
  • pomidor
  • bazylia, mięta, koperek, natka pietruszki
  • 1/4 awokado
  • sól, pieprz do smaku
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)

* uwaga, nie każde „ciemne” pieczywo wypiekane jest z pełnoziarnistej mąki; wielu producentów barwi wypieki karmelem, aby wyglądały na zdrowe
** w kanapce dla najmłodszych należy pominąć ostrą paprykę

Bułkę przekrój na pół. Awokado zblenduj razem z ziołami. Jeśli nie przeszkadza ci obecność czosnku, to przeciśnij go przez praskę i zblenduj razem z awokado i ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Tak powstałą pastą posmaruj obie połówki bułki. Ułóż na niej umyte liście szpinaku, pokrojoną paprykę, ogórka i pomidora.

Reklama

Zobacz też więcej przepisów na kanapki dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama