Zielona sałatka z awokado
Sałatki są niezawodnym i zdrowym sposobem na szybki poczęstunek podczas karnawału. Wystarczy wymieszać ulubione warzywa i doprawić odpowiednim dressingiem. Oto przepis na zieloną sałatkę z dressingiem balsamicznym.
- materiały prasowe marki Kühne
Opublikowano: piątek, 3 lutego 2017 10:19
Reklama
Reklama
- zielona sałata
- 1 awokado
- zielony ogórek
- dressing balsamiczny, np. marki Kühne
Sałatę umyj i porwij na mniejsze części. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i obierz ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki. Ogórka dokładnie umyj i pokrój na plasterki. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość polej dressingiem balsamicznym.
Uwaga! Sos balsamiczny możesz też zrobi sama: wystarczy w miseczce łyżkę octu balsamicznego, 3 łyżki oliwy, łyżeczkę miodu oraz trochę soli i pieprzu.
Reklama
Zobacz też więcej przepisów na surówki i sałatki
Reklama
Reklama
Reklama