Ziemniaki pieczone w ognisku
Polecamy ziemniaki pieczone w ognisku.
- edipresse
Opublikowano: czwartek, 20 czerwca 2013 16:21
Reklama
Reklama
- dowolna ilość niezbyt dużych ziemniaków
- masło
- sól, rozmaryn
Do żaru po ognisku włóż umyte ziemniaki. Żar i popiół powinien je przykryć. Obracaj je co pewien czas. Pieczenie trwa długo. Przed wyjęciem kartofli sprawdź zaostrzonym patyczkiem, czy są miękkie. Przekrój, posól, dodaj masło.
Reklama
Nasza rada: Dzieciom pomóż jeść ziemniaki, by się nie poparzyły. Pamiętaj, że czarnej spalonej skórki się nie je! Ziemniaki możesz też upiec w domu w piekarniku. Wystarczy umyć je i w skórce piec około godziny. Można podać np. z serkiem ziołowym.
Reklama
Reklama
Reklama