Ziemniaki w mundurkach - przepis
Jak przygotować ziemniaki w mundurkach?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 09:08
Reklama
Reklama
- 800 g ziemniaków z cienką skórką,
- oliwa z oliwek,
- przyprawa do ziemniaków (zmielony tymianek, kminek, kolendra),
- sól,
- czarny pieprz.
Ziemniaki starannie wyszoruj, opłucz i pokrój w ósemki. Ułóż na blaszce do pieczenia, skrop oliwą, oprósz przyprawą do ziemniaków, lekko posól i posyp czarnym pieprzem. Wstaw blaszkę z ziemniakami do średnio nagrzanego piekarnika i upiecz je na złoty kolor. Podawaj z zieloną sałatą lub surówkami, gotowanym mięsem, rybą. Dobrze smakują z naturalnym jogurtem.
Reklama
1 porcja - 2 ziemniaki
Reklama
Reklama
Reklama