Ziołowe kopytka
Wypróbuj przepis na ziołowe kopytka
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 17:48
Reklama
Reklama
- pół kilograma ugotowanych ziemniaków
- żółtko
- 3 łyżki utartego parmezanu
- 125 g mąki
- 3 łyżki posiekanych świeżych ziół (koperek, szczypiorek)
- 3 łyżki oliwy
- parmezan do posypania
Reklama
Ziemniaki utłucz, dodaj żółtko, parmezan i zioła i dokładnie ymieszaj. Dodaj tyle mąki, żeby powstało kleiste ciasto. Podziel je na cztery części. Z każdej uformuj wałek grubości 2 cm i pokrój na kawałki dł. 2,5 cm. Kopytka gotuj partiami we wrzącej osolonej wodzie, po 2 minutach od wypłynięcia na powierzchnię. Dobrze odcedź i posyp delikatnie parmezanem.
Reklama
Reklama
Reklama