Reklama

Reklama
  • 500 g wołowiny
  • 2 papryki
  • 3 ziemniaki
  • cebula
  • 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • pół łyżeczki kminku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • sól

Drobno pokrojoną cebulę uduś na oliwie, dodaj mieloną paprykę, roztarty czosnek i umyte pokrojone w kostkę mięso. Duś pod przykryciem, aż sok z mięsa prawie się wygotuje. Dodaj kminek, pokrojone w kostkę papryki, pomidory obrane ze skóry. Lekko posól. Zalej wszystko taką ilością wody, by przykryła zawartość garnka. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze raz dolej wody. Duś pod przykryciem, aż mięso i ziemniaki będą zupełnie miękkie.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na zupy dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama