Zupa jarzynowa z cielęciną
Smaczna zupka z cielęciną.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 10:42
Reklama
90 g obranych warzyw, w tym:
Reklama
- 1/2 małej marchwi
- 1 łyżeczka pokrojonego selera
- 1 łyżeczka pokrojonej pietruszki
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżeczki kleiku ryżowego
- 1/2 szklanki wody
- 20 g surowego mięsa cielęcego (po ugotowaniu 2 łyżeczki)
Warzywa umyj i obierz. Włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie. Mięso ugotuj oddzielnie i drobno posiekaj. Ugotowane warzywa przetrzyj przez sitko lub zmiksuj, dodaj kleik, masła, posiekane drobno mięso, wszystko wymieszaj, zagotuj.
Reklama
1 porcja dla malucha = 150–180 g + 10 g gotowanego mięsa
Reklama
Reklama
Reklama