Reklama

90 g obranych warzyw, w tym:

Reklama
  • 1/2 małej marchwi
  • 1 łyżeczka pokrojonego selera
  • 1 łyżeczka pokrojonej pietruszki
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżeczki kleiku ryżowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 20 g surowego mięsa cielęcego (po ugotowaniu 2 łyżeczki)

Warzywa umyj i obierz. Włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie. Mięso ugotuj oddzielnie i drobno posiekaj. Ugotowane warzywa przetrzyj przez sitko lub zmiksuj, dodaj kleik, masła, posiekane drobno mięso, wszystko wymieszaj, zagotuj.

Reklama

1 porcja dla malucha = 150–180 g + 10 g gotowanego mięsa

Reklama
Reklama
Reklama