Reklama
  • pół opakowania mrożonej włoszczyzny
  • pół litra domowego bulionu
  • łyżka masła
  • 100 g łazanek
  • 2 łyżki posiekanego koperku

  1. W rondlu rozgrzej masło, wrzuć zamrożone warzywa, duś je na małym ogniu pod przykryciem aż do rozmrożenia, co jakiś czas mieszając.
  2. Zalej domowym bulionem (lub gorącą wodą) i zagotuj.
  3. Garnek przykryj, zmniejsz ogień.
  4. Gotuj zupę przez 10–15 minut, aż warzywa będą miękkie.
  5. Dodaj drobno posiekany koperek.
  6. W osobnym garnku, w lekko osolonej wodzie, ugotuj łazanki (lub inny drobny makaron) według przepisu na opakowaniu.
  7. Odcedź, dodaj do zupy.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na pyszne zupy dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama