Zupa jarzynowa z łazankami
Zupę jarzynową z łazankami ugotujesz naprawdę szybko. Żeby było jeszcze szybciej wykorzystaj mrożoną włoszczyznę. Dodatek łazanek lub inne drobnego makaronu sprawi, że zupa będzie bardziej sycąca.
Opublikowano: poniedziałek, 16 grudnia 2013 10:14
Reklama
Reklama
- pół opakowania mrożonej włoszczyzny
- pół litra domowego bulionu
- łyżka masła
- 100 g łazanek
- 2 łyżki posiekanego koperku
- W rondlu rozgrzej masło, wrzuć zamrożone warzywa, duś je na małym ogniu pod przykryciem aż do rozmrożenia, co jakiś czas mieszając.
- Zalej domowym bulionem (lub gorącą wodą) i zagotuj.
- Garnek przykryj, zmniejsz ogień.
- Gotuj zupę przez 10–15 minut, aż warzywa będą miękkie.
- Dodaj drobno posiekany koperek.
- W osobnym garnku, w lekko osolonej wodzie, ugotuj łazanki (lub inny drobny makaron) według przepisu na opakowaniu.
- Odcedź, dodaj do zupy.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na pyszne zupy dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama