Zupa jarzynowa z mięsem
Zupa jarzynowa z mięsem: przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 10:09
Reklama
Reklama
- 100 g kurczaka
- marchewka
- brokuł
- 2 szklanki wody
Mięso umyj, włóż do garnka, zalej wodą i gotuj bez przykrycia ok. 30 min. Marchewkę umyj, obierz, pokrój i ugotuj osobno do miękkości. Dodaj brokuły i oddzielnie ugotowane mięsko. Całość zmiksuj. Gdyby zupka była za gęsta, dodaj trochę wody.
Nasza rada: Każdego dnia do zupy dodawaj inne warzywa – dzięki temu dziecko będzie przyzwyczajać się do ich smaków. Dołóż zieloną pietruszkę i koperek. Zupka nie będzie mdła, mimo to że nie ma w niej soli.
Sprawdź inne przepisy na zupy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama