Zupa-krem z dyni i jabłka
Przepis na smaczną i łatwą w przygotowaniu zupę, odpowiednią już dla dzieci w 5. miesiącu życia.
- Mamo to ja
Opublikowano: środa, 5 sierpnia 2015 08:47
Reklama
Reklama
- ok. 100–150 g obranej dyni
- duże jabłko
- łyżeczka masła
Dynię obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko umyj, obierz, usuń niejadalne części, pokrój na kawałki. Dynię i jabłka włóż do garnuszka, duś w niewielkiej ilości wody, aż staną się miękkie. Dodaj masło. Zmiksuj na jednolity krem. Rocznemu dziecku, które lubi ostrzejsze dania, możesz przyprawić zupę szczyptą gałkimuszkatołowej oraz pieprzu.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni
Polecamy: Zupa jabłkowa
Reklama
Reklama
Reklama