Zupa krewetkowa
Jest idealna dla miłośników owoców morza. Papryce i mleku kokosowemu zawdzięcza swój lekko słodki smak. Oto przepis na słodką zupę krewetkową.
- materiały prasowe marki Kühne
Opublikowano: piątek, 17 marca 2017 15:25
Reklama
Reklama
- 500 ml bulionu
- 5 oczyszczonych krewetek
- łyżeczka słodkiej papryki
- 6 papryczek Jalapeno, np. marki Kühne
- puszka mleka kokosowego
- puszka kukurydzy
- pomidory całe z puszki, np. marki Sandra
- łyżka oliwy
- kawałek korzenia imbiru (ok. 2 cm)
- sól, pieprz do smaku
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno papryczki Jalapeno oraz kukurydzę. Pomidory podduś na oliwie i dodaj do garnka z mlekiem kokosowym. Imbir przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i dodaj do zupy. Całość zagotuj i dolej bulion. Zupę gotuj jeszcze przez ok 10 minut. Po tym czasie dodaj obrane i oczyszczone krewetki. Gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na pyszne zupy
Reklama
Reklama
Reklama