Reklama

Reklama
  • 500 ml bulionu
  • 5 oczyszczonych krewetek
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 6 papryczek Jalapeno, np. marki Kühne
  • puszka mleka kokosowego
  • puszka kukurydzy
  • pomidory całe z puszki, np. marki Sandra
  • łyżka oliwy
  • kawałek korzenia imbiru (ok. 2 cm)
  • sól, pieprz do smaku

Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno papryczki Jalapeno oraz kukurydzę. Pomidory podduś na oliwie i dodaj do garnka z mlekiem kokosowym. Imbir przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i dodaj do zupy. Całość zagotuj i dolej bulion. Zupę gotuj jeszcze przez ok 10 minut. Po tym czasie dodaj obrane i oczyszczone krewetki. Gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na pyszne zupy

Reklama
Reklama
Reklama