Zupa marchewkowo-pomidorowa
Jeśli nie jesteś miłośniczką intensywnych smaków, jest to idealna alternatywa dla bardzo pikantnych zup. Delikatnej ostrości nada jej sos chili (dla dzieci można go nie dodawać), a o wartości zdrowotne zadba czosnek. Oto przepis na zupę z groszku.
- materiały prasowe marki Kühne
Opublikowano: piątek, 17 marca 2017 15:59
Reklama
Reklama
- 3 duże marchewki
- pomidory całe z puszki, np. marki Sandra
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- łyżka sosu chili, np. marki Kühne
- łyżka oliwy do smażenia
- 500 ml bulionu
- sól, pieprz do smaku
Na oliwie zeszklij poszatkowaną drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i łyżkę sosu chili. Przesmaż i dodaj pomidory oraz bulion. Gotuj pod przykryciem przez ok 15 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na pyszne zupy
Reklama
Reklama
Reklama