Reklama

Warzywa (120 g), w tym:

Reklama
  • 1/2 małej marchwi
  • 1 ziemniak
  • 1 łyżeczka pokrojonej w kostkę pietruszki
  • 1 łyżeczka kleiku ryżowego
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 120 ml wody
  • 1/2 żółtka

Marchew, ziemniak i pietruszkę umyj pod bieżącą wodą, obierz i opłucz. Odmierz wodę, zagotuj. Dodaj pokrojone warzywa, gotuj ok. 20 minut na wolnym ogniu. Jajko umyj starannie, włóż do wrzącej wody, gotuj ok. 8 minut, schłódź pod zimną wodą. Oddziel białko od żółtka. Żółtko podziel na dwie części. 1/2 żółtka dodaj do zupy, zmiksuj. Dodaj kleik ryżowy, oliwę, wymieszaj, zagotuj.

Reklama

1 porcja dla dziecka - 180 g + 10 g żółtka

Reklama
Reklama
Reklama