Reklama
  • 100 g marchewki
  • 2 pomidory
  • 2 ziemniaki
  • kawałek pora
  • 150 g fileta z dorsza
  • litr wody
  • łyżka oleju rzepakowego
  • natka pietruszki
  • mała cebula
  • jajko

Pora pokrój w plasterki, podduś na wodzie i oleju. Włóż do garnka, dodaj marchew i ziemniaki. Zalej wodą, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie dodaj rybę, gotuj jeszcze 10 minut. Rybę wyjmij, zmiksuj z jajkiem, drobniutko pokrojoną cebulką i natką pietruszki. Uformuj pulpety i ugotuj we wrzącej zupie. Wyjmij pulpety. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, przetrzyj przez sito, dodaj do zupy, zagotuj ją i zmiksuj. Podawaj z pulpetami. Do pulpetów możesz dodać trochę namoczonej bułki: będą bardziej spoiste.

Polecamy: Tatar ze śledzia

Zobacz także
Reklama

Sprawdź inne przepisy na zupy

Reklama
Reklama
Reklama