Zupa rybna z ryżem
Wypróbuj przepis na pyszną zupę rybną z ryżem
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 22:09
Reklama
Reklama
- marchewka,
- pietruszka,
- kawałek pora,
- kawałek selera,
- 2 łyżki ryżu,
- łyżka soku z cytryny,
- 2 łyżki rozdrobnionej, ugotowanej na parze ryby,
- posiekany koperek.
W garnku zagotuj około 300 ml wody. Warzywa umyj, obierz, wrzuć w całości na wrzącą wodę i gotuj, aż zmiękną. Usuń włoszczyznę z wywaru (zostaw tylko marchewkę), doprowadź do wrzenia i wrzuć ryż. Gotuj, aż stanie się całkiem miękki. Marchewkę drobno pokrój. Dodaj rozdrobnioną rybę, sok z cytryny, koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj, zagotuj i – po przestudzeniu – podaj dziecku.
Reklama
Nasz rada: Gotowanie ryby na parze pozwoli zachować jej smak i aromat. Ryba, szczególnie mrożona, będzie miała delikatny smak, jeżeli ugotujesz ją z dodatkiem mleka (pół na pół z wodą). Dla niemowlęcia może to być mleko z proszku, które mu normalnie podajesz.
Reklama
Reklama
Reklama