Reklama
  • 25 dag bobu
  • 15 dag pokruszonego sera rokpol
  • 1 posiekana cebula
  • 4 pokrojone w paseczki suszone pomidory
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 czubate łyżki masła
  • 3 łyżki kremówki
  • łyżeczka oregano
  • szczypta suszonej bazylii
  • gałka muszkatołowa

Szaszłyki:

  • polędwiczka wieprzowa
  • sól
  • pieprz
  • olej

Bób gotuj 10 minut, osącz i obierz. W garnku na maśle podduś cebulę, wsyp mąkę, przesmaż. Mieszając dolej bulion, zagotuj. Wsyp ser, podgrzewaj mieszając, aż się rozpuści. Dodaj bób. Zupę dopraw oregano, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Mięso pokrój wzdłuż na paski, oprósz solą i pieprzem. Nadziej na wykałaczki, usmaż na reszcie oleju. Zupę rozlej do miseczek, posyp paskami pomidorów i obłóż szaszłykami.

Zobacz także
Reklama

Zobacz więcej przepisów na pyszne zupy dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama