Zupa z cielęciną
Zupa z cielęciną dla dziecka. Sprawdzony przepis. Wypróbuj.

Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:00
Reklama
Reklama
- 25 dag cielęciny
- marchewka pietruszka
- 1/4 cebulki
- 50 ml mleka modyfikowanego (do zabielenia)
- liść laurowy
- natka pietruszki
- pół litra wody
Mięso umyj, włóż do garnka, dodaj listek laurowy, zalej wodą (ok. pół litra) i gotuj pod przykryciem ok. 45 min. Na 15 min. przed końcem gotowania dodaj umyte i obrane warzywa. Pozostaw do ostygnięcia, wyjmij warzywa i mięso. Cielęcinę pokrój w drobną kostkę. Bulion przecedź, dodaj mięso oraz mleko. Posyp drobno pokrojoną natką pietruszki. Podawaj z kluseczkami lub ziemniakiem.
Nasza rada: Taką zupę – bez dodatku warzyw – możesz podawać dziecku od czasu do czasu jako urozmaicenie menu. Koniecznie jednak dodaj wtedy jarzynkę do drugiego dania.
Sprawdź inne przepisy na zupy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Luiza Słuszniak
Magdalena Drab, Maria Kaczyńska-Żandarowska
redakcjamamotoja
Monika Karbarczyk
redakcjamamotoja