Reklama

Reklama
  • 25 dag cielęciny
  • marchewka pietruszka
  • 1/4 cebulki
  • 50 ml mleka modyfikowanego (do zabielenia)
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • pół litra wody

Mięso umyj, włóż do garnka, dodaj listek laurowy, zalej wodą (ok. pół litra) i gotuj pod przykryciem ok. 45 min. Na 15 min. przed końcem gotowania dodaj umyte i obrane warzywa. Pozostaw do ostygnięcia, wyjmij warzywa i mięso. Cielęcinę pokrój w drobną kostkę. Bulion przecedź, dodaj mięso oraz mleko. Posyp drobno pokrojoną natką pietruszki. Podawaj z kluseczkami lub ziemniakiem.

Nasza rada: Taką zupę – bez dodatku warzyw – możesz podawać dziecku od czasu do czasu jako urozmaicenie menu. Koniecznie jednak dodaj wtedy jarzynkę do drugiego dania.

Sprawdź inne przepisy na zupy

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama