Zupa z cielęciną
Zupa z cielęciną dla dziecka. Sprawdzony przepis. Wypróbuj.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:00
Reklama
Reklama
- 25 dag cielęciny
- marchewka pietruszka
- 1/4 cebulki
- 50 ml mleka modyfikowanego (do zabielenia)
- liść laurowy
- natka pietruszki
- pół litra wody
Mięso umyj, włóż do garnka, dodaj listek laurowy, zalej wodą (ok. pół litra) i gotuj pod przykryciem ok. 45 min. Na 15 min. przed końcem gotowania dodaj umyte i obrane warzywa. Pozostaw do ostygnięcia, wyjmij warzywa i mięso. Cielęcinę pokrój w drobną kostkę. Bulion przecedź, dodaj mięso oraz mleko. Posyp drobno pokrojoną natką pietruszki. Podawaj z kluseczkami lub ziemniakiem.
Nasza rada: Taką zupę – bez dodatku warzyw – możesz podawać dziecku od czasu do czasu jako urozmaicenie menu. Koniecznie jednak dodaj wtedy jarzynkę do drugiego dania.
Sprawdź inne przepisy na zupy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama