Reklama

Reklama
  • 2 średniej wielkości ziemniaki
  • pół pomidora
  • kawałek białej części pora
  • 150 g fileta z dorsza
  • 1/2 l bulionu
  • łyżka oliwy
  • 2–3 gałązki koperku
  • szczypta soli (niekoniecznie)

Ziemniaki obierz, pomidora sparz wrzątkiem, zdejmij z niego skórkę. Pora dokładnie umyj. Warzywa pokrój na cząstki. Zalej bulionem, gotuj pod przykryciem ok. 15 min. Następnie dodaj rybę, gotuj jeszcze 10 min. Na koniec wlej łyżkę oliwy. Rybę delikatnie wyjmij, podziel widelcem na mniejsze kawałki. Warzywa z bulionem zmiksuj. Lekko podgrzej zupę, dodaj rybę i drobno posiekany koperek. Niemowlęciu zmiksuj rybę łącznie z warzywami i bulionem.

Reklama

Nasza rada: Maluszkowi na pewno bardzo posmakuje rosołek z ryb. Robi się go podobnie jak rosół z kurczaka. Przygotowuj go jednak z ryb środlądowych (może być też z dodatkiem morskich). Gotuj powoli z warzywami, zielem angielskim i listkiem laurowym.

Reklama
Reklama
Reklama