Zupa z zielonego groszku
Wypróbuj przepis na zupę z zielonego groszku.
Opublikowano: piątek, 20 grudnia 2013 20:55
Reklama
Reklama
- pół średniej marchewki,
- łyżeczka pokrojonej w kostkę pietruszki,
- plaster selera,
- łyżka mrożonego groszku,
- świeże żółtko,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- 100 ml wody.
Warzywa umyj, obierz, opłucz. Zagotuj wodę, włóż warzywa, gotuj ok. 15 minut, dodaj opłukany zielony groszek. Gotuj jeszcze ok. 10 minut. Miękkie warzywa zmiksuj, dodaj oliwę i żółtko, wymieszaj. Zagotuj zupę, ostudź do odpowiedniej temperatury.
Reklama
Porcja dla dziecka: ok. 200 ml
Reklama
Reklama
Reklama