Reklama

Reklama
  • 250 g mięsa wieprzowego (szynki)
  • marchewka
  • pół pietruszki
  • pół pora
  • łyżka zielonej fasolki szparagowej
  • 2 różyczki brokułów
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz
  • sól morska
  • liść laurowy
  • 2 łyżki kaszy jaglanej
  • 2 łyżki śmietany

Reklama

Mięso umyj, pokrój w kostkę i włóż do garnka. Warzywa umyj, oczyść i pokrój: marchewkę i pietruszkę w kostkę, pora w talarki, fasolkę szparagową na małe kawałeczki, a brokuły podziel na małe różyczki. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa (oprócz brokułów). Zalej wodą, a gdy się zagotują, wsyp sparzoną kaszę jaglaną. Dodaj przyprawy. Gotuj do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania dodaj brokuły. Gotową zupę zapraw śmietaną. Już na talerzu wierzch dania posyp posiekanym szczypiorkiem.

Reklama
Reklama
Reklama