Zupka jarzynowa
Warzywa są bardzo ważnym źródłem witamin i minerałów, które są niezbędne w diecie dziecka. Podaj mu je np. w zupce jarzynowej w kolorze lata.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: piątek, 5 sierpnia 2016 15:33
Reklama
Reklama
- marchewka
- 1/2 pietruszki
- ziemniak
- 50 g fasolki szparagowej
- natka pietruszki
- 200 g mięsa cielęcego
- liść laurowy
- kuleczka ziela angielskiego
- szczypta soli
Mięso cielęce umyj i włóż do garnuszka. Zalej je ok. 1/2 l zimnej wody. Po zagotowaniu wody usuń szumowiny za pomocą małego sitka. Warzywa umyj pod bieżącą wodą, obierz i pokrój w kosteczkę lub talarki. Fasolkę pokrój na małe kawałeczki. Wszystkie warzywa włóż do garnka z gotującym się mięsem. Dodaj do nich liść laurowy, ziele angielskie oraz szczyptę soli. Zupkę gotuj przez 50–60 minut. Podawaj przestudzoną, posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na zupki dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama