Zupka warzywna z żółtkiem
Zupka warzywna z żółtkiem dla dziecka. Szybki i smaczny przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:21
Reklama
Reklama
- pół małej marchewki,
- ziemniak,
- różyczka brokułów,
- 2 łyżki zielonego groszku,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- drobno posiekany koperek,
- jajko.
Umyte warzywa obierz ze skórki. Marchewkę pokrój w talarki, a ziemniaka w drobną kostkę. Marchewkę zalej szklanką wody i gotuj około 15 minut, potem dodaj ziemniaki i zielony groszek. Całość gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Brokuły podziel na małe różyczki i pod koniec gotowania dodaj do zupy. Chwilę pogotuj. Zupę delikatnie zmiksuj, dodaj do niej oliwę i jeszcze raz zagotuj. Oddzielnie ugotuj jajko. Żółtko oddziel od białka, przekrój je na pół. Jedną połowę drobno posiekaj. Zupkę posyp posiekaną połową żółtka i koperkiem.
Sprawdź inne przepisy na zupy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama