Reklama

Reklama
  • pół małej marchewki,
  • ziemniak,
  • różyczka brokułów,
  • 2 łyżki zielonego groszku,
  • łyżeczka oliwy z oliwek,
  • drobno posiekany koperek,
  • jajko.

Umyte warzywa obierz ze skórki. Marchewkę pokrój w talarki, a ziemniaka w drobną kostkę. Marchewkę zalej szklanką wody i gotuj około 15 minut, potem dodaj ziemniaki i zielony groszek. Całość gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Brokuły podziel na małe różyczki i pod koniec gotowania dodaj do zupy. Chwilę pogotuj. Zupę delikatnie zmiksuj, dodaj do niej oliwę i jeszcze raz zagotuj. Oddzielnie ugotuj jajko. Żółtko oddziel od białka, przekrój je na pół. Jedną połowę drobno posiekaj. Zupkę posyp posiekaną połową żółtka i koperkiem.

Sprawdź inne przepisy na zupy

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama