Zupka z koperkiem
Zupa z koperkiem to źródło wielu witamin i składników niezbędnych małemu dziecku do rozwoju i zachowania odporności. Możesz ją podawać już 7-8-miesięcznemu dziecku.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: piątek, 5 sierpnia 2016 14:25
Reklama
Reklama
- ziemniak
- 1/2 marchewki
- 1/3 pietruszki
- 50 g mięsa z królika
- 1/2 łyżeczki koperku
- łyżeczka oliwy z oliwek
Warzywa dokładnie umyj. Ziemniaczka, marchewkę oraz pietruszkę obierz i pokrój w kosteczkę. Przełóż do rondelka, zalej wodą i gotuj do miękkości. Umyty koperek drobno pokrój i włóż do zupki. Całość gotuj jeszcze przez ok. 2 minuty. W osobnym rondelku ugotuj mięso z królika. Gotowe mięsko przełóż do ugotowanych warzyw. Zupkę dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek. Podawaj po przestygnięciu.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na zupki dla małego dziecka
Reklama
Reklama
Reklama