Reklama

Reklama
  • ziemniak
  • 1/2 marchewki
  • 1/3 pietruszki
  • 50 g mięsa z królika
  • 1/2 łyżeczki koperku
  • łyżeczka oliwy z oliwek

Warzywa dokładnie umyj. Ziemniaczka, marchewkę oraz pietruszkę obierz i pokrój w kosteczkę. Przełóż do rondelka, zalej wodą i gotuj do miękkości. Umyty koperek drobno pokrój i włóż do zupki. Całość gotuj jeszcze przez ok. 2 minuty. W osobnym rondelku ugotuj mięso z królika. Gotowe mięsko przełóż do ugotowanych warzyw. Zupkę dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek. Podawaj po przestygnięciu.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na zupki dla małego dziecka

Reklama
Reklama
Reklama