Reklama

Reklama
  • Makaron muszelki
  • Pomidory krojone, np. marki Sandra
  • Pieczarki, np. krojone marki Sandra
  • Ser mozzarella
  • Mięso mielone wołowe
  • Pomidorki koktajlowe
  • Natka pietruszki
  • Cebula
  • Czosnek
  • Bazylia
  • Oliwa
  • Sól, pieprz do smaku

  1. Na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i mięso. A jeśli masz świeże pieczarki, to dodaj także pieczarki.
  2. Kiedy się zarumienią, dodaj pomidory z puszki, pieczarki ze słoika (jeśli ich używasz) natkę i dopraw bazylią, solą i pieprzem do smaku.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie przez połowę czasu, jaka jest podana na opakowaniu.
  4. Do naczynia żaroodpornego wrzuć warstwę makaronu, na to warstwę sosu i sera – tak do wyczerpania składników.
  5. Na wierzch połóż pokrojone pomidorki koktajlowe.
  6. Zapiekaj przez ok. 15 minut.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na pyszne zapiekanki dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama