Reklama

Reklama
  • 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek (po 160 g),
  • 6 liści kapusty włoskiej,
  • 180 g ryżu,
  • 6 suszonych pomidorów,
  • 200 ml sosu beszamelowego,
  • sól i pieprz do smaku

Liście kapusty zblanszuj, osusz i wytnij twarde części łodyg. Ryż ugotuj w osolonej wodzie tak, by był półtwardy (al dente) i połącz go z tuńczykiem oraz pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami. Farsz dopraw solą i pieprzem. Z tak przygotowanego nadzienia uformuj kulki i zawijaj je w liście kapusty, tak jak klasyczne gołąbki.

Ułóż je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą i polej sosem

beszamelowym. Zapiekaj kilkanaście minut w temperaturze 180 stopni C aż

wierzchnia warstwa się zarumieni. Smacznego!

Źródło: materiały prasowe indexfood.pl

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb

Reklama
Reklama
Reklama