Czy ryby mogą zastąpić w diecie mięso?

- Edipresse Polska S.A.
Opublikowano: piątek, 13 kwietnia 2007 14:21
Reklama
Od czasu do czasu owszem. Są doskonałym źródłem łatwo strawnego i dobrze przyswajalnego białka. Dorsz, morszczuk i mintaj zawierają mało tłuszczu, za to dużo witaminy B12. Sardynki, makrele, łososie (tłuste ryby morskie) to niezwykle cenne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A i D oraz cynku.
Reklama
Odpowiada: dr Andrzej Malinowski, pediatra.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Dieta w ciąży
Czy można jeść truskawki w ciąży? Tak, ale nie zawsze! (czy mogą wywołać uczulenie u dziecka?)
Małgorzata Wódz
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Newsy
Mazowieckie: matka głodzonego Kacperka chce wyjść na wolność. Sąsiedzi nie mogą uwierzyć w to, co zrobiła synowi
Luiza Słuszniak
Maria Kaczyńska-Żandarowska