Nadziewane warzywa - 5 przepisów
Wykorzystaj sezon na warzywa i przygotuj nadziewaną paprykę, cukinię albo ziemniak.
1 z 5
Nadziewana papryka
Nadziewana serkiem papryka jest idealna na przekąskę albo, podana z grzankami, na kolację. Możesz zrobić z niej łódeczki lub małe papryczki nadziewać w całości.
Czytaj też: Letnie obiady bez gotowania
2 z 5
Nadziewana cukinia
Nadziewana mięsem cukinia jest odrobinę pracochłonna, ale warta wysiłku. Stanowi pełnowartościowy posiłek, proponujemy podawać z sałatką z pomidorów.
3 z 5
Nadziewane ziemniaki
Nasza propozycja na grilla - nadziewane ziemniaki. Upieczone ziemniaki nadziewaj serkiem, podawaj z surówką, posypane szczypiorkiem.
Czytaj też: Bób na 7 sposobów
4 z 5
Nadziewany bakłażan
Fioletowe warzywa i owoce nie tylko pięknie wyglądają na talerzu, ale zawierają też antocyjany, które chronią przed bakteriami, wirusami i wykazują działanie antynowotworowe. Przygotujcie więc nadziewane bakłażany - doskonałym farszem będzie kolorowa sałatka z kurczakiem. Grilluj całość około 20 minut.
Czytaj też: Fasolka szparagowa - niebanalne pomysły
5 z 5
Nadziewane pomidory
Nadziewane pomidory są słodkie i aromatyczne. Nadziewaj je serem lub mięsem i zapiekaj w sposób podany w przepisie.
Czytaj też: Menu piknikowe - dania na wycieczkę