Nadziewana cukinia
Nadziewana cukinia - przepis
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 12:27
Reklama
- 2 cukinie
- cebula
- 2–3 pomidory
- koperek
- 20 dag gotowanego mięsa wołowego lub drobiowego
- jajko
- 2–3 łyżki mleka
- 4 dag masła
- sól
- pieprz
Cukinie obierz, przekrój wzdłuż, wydrąż nasiona. Gotowane mięso zmiel, dodaj jajko, 2–3 łyżki mleka, przypraw i wymieszaj. Nałóż nadzienie do połówek cukinii. W żaroodpornym naczyniu lekko podsmaż cebulę. Ułóż na niej cukinie, podlej wodą, duś pod przykryciem ok. 15 minut. Pod koniec dodaj do sosu obrane ze skórki i pokrojone pomidory, posyp danie koperkiem.
Reklama
Porcja dla dziecka = pół małej cukinii
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama