
Mocno bananowe, naturalnie słodkie, puszyste niczym biszkopt. Można podać je na wiele różnych sposobów, z wieloma dodatkami. Mowa o pysznych placuszkach bananowych, które możesz przyrządzić na śniadanie, kolację, ale i do lunchboxa. Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu, jak przyrządzić placuszki bananowe dla niemowlaka i starszaka, znajdziesz je tutaj. Spis treści: Placuszki bananowe dla niemowlaka: przepis Placuszki bananowe dla dzieci z jogurtem Puszyste placuszki bananowe dla dzieci Placuszki bananowe dla dzieci bez jajek i bez mleka Ekspresowe placuszki bananowe dla dzieci Placuszki bananowe dla niemowlaka: przepis Placuszki bananowe to dobre danie dla niemowlaka, trzeba jednak wiedzieć, jak je przygotować. Banan to naturalny słodzik, dlatego też słodkie placuszki bananowe z pewnością zasmakują maluszkowi. Od kiedy można je podać? Nie wcześniej, niż przed ukończeniem przez dziecko 8 miesięcy. Nie można jednak ich przygotować klasycznie, na patelni. Placuszki bananowe dla niemowlaka muszą być upieczone. Poniżej podajemy przepis na pieczone placuszki dla niemowlaka. WAŻNE: do ukończenia pierwszego roku życia niemowlęta nie powinny spożywać smażonych potraw. Nie oznacza to, że nie można podać im naleśników czy placuszków: wystarczy je upiec. Pieczone placuszki bananowe dla niemowlaka: przepis (od 8. miesiąca życia) Składniki: dojrzały banan jajko mąka pszenna/owsiana/jaglana/kukurydziana Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza, grzanie góra-dół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Banana obierz ze skóry i zgnieć w misce widelcem na gładką papkę. Dodaj do niej jajko i kopiastą łyżkę wybranej przez siebie mąki (mąki pszennej można użyć dopiero wtedy, kiedy dziecko miało już styczność z glutenem). Całość dokładnie wymieszaj....