Ciasteczka bezglutenowe i bezmleczne z cynamonem – przepis bez masła i jajek

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

kruche ciasteczka
fot. Fotolia

Składniki

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej 
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki wody
  • ok. 1/3 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

Wszystkie składniki zagnieć, a potem wyrobione ciasto zawiń w folię i włóż na mniej więcej godzinę do lodówki. Następnie z rozwałkowanego ciasta należy wyciąć ciasteczka. Ciasteczka bezglutenowe piecz ok. 5 minut w temperaturze 125 stopni C.

Uwaga! Jeśli dziecko nie jest uczulone na gluten, można zamienić mąkę kukurydzianą na pszenną.
Polecamy: Ciasta bezglutenowe

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

Oceń artykuł

Ocena 4 na 23 głosy

Popularne tematy